FAQ

Vragen en antwoorden. 

Onyx-VR  (betaversie) is een virtual reality applicatie die valt onder het Brongle tegelplatform. Gebruikers van dit platform kunnen met Onyx vloertegel ‘belevingen’ op een nieuwe  innovatieve manier tonen aan hun klanten. Dit gebeurt door een middel van een vloertegelafbeelding uit het Brongle tegelplatform te tonen in een virtuele  voorgedefinieerde 360° ruimte.

Onyx is een innovatief en uniek stukje software die de gebruiker een virtuele beleving geeft aan de hand van de gekozen vloertegel.

Het aanvragen van een virtual reality gaat via de configuratiepagina van uw Brongle tegelplatform. Vraag eventueel uw leverancier om meer informatie over deze app.

Een andere manier van een virtual reality aanvragen kan ook via de configuratie pagina op deze website.

Iedere virtual reality aanvraag gaat via een pool van twintig of honderd tokens. Iedere token vertegenwoordigd een virtual reality aanvraag of kan gebruikt worden voor één van onze Services.
Lees voor meer informatie of de kosten van een pool verderop in deze FAQ.

Wie zijn wij? Wat doen wij?
 
Onze applicaties vinden allemaal hun oorsprong uit onze cloudapplicatie Brongle Tegelplatform2020.Met meer dan vijfentwintig  jaar ervaring in de tegelbranche en een team van zes personen ontwikkelen wij app’s om groothandels, inkoopcombinaties, tegelagenturen, fabrikanten, retailers en showroomhouders, werkzaam in de tegelbranche, te ondersteunen met digitale innovaties, applicaties en technieken.Door deze applicaties besparen tegelhandelaren veel tijd (time-is-money), verhogen zij het serviceniveau en stimuleren hun verkopen door middel van 360° belevingen.
 
Brongle een uniek online tegelplatform
Met ons online Brongle tegelplatform2020 weten retailers met één klik alles over elke tegel. De tegel afbeeldingen en documentaties worden automatisch in Brongle aangeleverd. Zo verliezen  de tegelverkopers niet langer tijd door te zoeken op het internet naar de juiste afbeeldingen, omschrijvingen of prijzen. Alle details en informatie van elke tegel staat online. Via Brongle downloaden retailers ook meteen product foto’s in hoge resolutie van elke tegel. Deze zijn voor de tegelverkopers vrij te gebruiken in hun eigen showroom, website, webshop of in offertes.

1 U bent een Brongle licentiehouder

Geef in de Brongle adminzijde de artikelcodes aan waar u een virrual reality 360° van wenst aan te vragen of voor uw gebruikers . Login  Brongle als gebruiker en volg de 360° icoon door erop te klikken. U komt automatisch in de Brongle configuratie pagina.
Bij iedere aanvraag wordt één token van uw pool  in mindering gebracht.

2 U koopt een pool aan als bedrijf. 

Nadat u op de configuratiepagina op ‘Verzenden’  heeft geklikt, ontvangt u een e-mail met daarin de voorgestelde afbeeldingen in raster(grid)vorm. 

 

Ja, u ontvangt per mail een betalingsopdracht. Indien u de aanvraag niet wenst te laten doorgaan, neemt u contact op via email op support@onyx-vr.com of via de adviseur op +31 648 613 135


Uw 360 graden aanvraag wordt ter beschikking gesteld via een online 3D viewer. Onze viewer wordt ter beschikking gesteld door Momento360 (https://momento360.com)

Wat is een Momento viewer?

Momento viewer is een website van Momento360. Het is een website waar gebruikers kosteloos (of soms tegen betaling)VR’s en 360 graden video’s kunnen publiceren en voorzien van annotaties kunnen bekijken.

Op dit moment gebruiken wij de Momento viewer om uw aanvragen te publiceren. Hiervoor worden geen externe kosten in rekening gebracht.

Om 360° en virtual reality te bekijken via uw browser heeft u een virtual-reality viewer nodig. Verschillende virtual-reality viewers  kunt u op het internet vinden. Sommigen viewers zijn betaald terwijl andere gratis zijn. Onyx is partner en werkt samen met de gratis viewer van Momento360. Uw virtual reality’s worden door de Momento360 viewer in uw browser getoond.

Door gebruik te maken van Momento360 kun u uw klanten een nieuwe beleving meegeven.

Wat is een viezer

De beste vergelijking die je kan maken is via het YouTube kanaal. U produceert de videofilm maar heeft een online viewer nodig om deze  “aan de wereld” te tonen. U kunt bij YouTube een betalend account aanmaken waardoor u meer functionaliteiten ontvangt. Hetzelfde is met de online viewer Momento360. U dient zich te registreren (gratis of betalend) bij Momento360 om van meer functionaliteiten gebruik te maken. Wij verzorgen voor u de Onyx-virtual reality op uw Momento360 account.

Indien u een “eigen” online viewer gebruikt (er zijn er tientallen online te vinden) dan verzorgen wij de VR render voor u. Op die manuier kunt u uw eigen online viewer gebruiken. Neemt u contact op voor meer informatie.

 

Onyx services zijn bedoelt als aanvulling op uw virtual realities. Bij iedere Onyx-vr kunt u gebruik maken van onderstaande services

Onyx Push service

De Onyx Push. als service (afgekort met OP.) is een online dienst om uw Onyx virtual realities te ondersteunen met extra gegevens. Zodoende blijven uw potentiële klanten op de hoogte van uw tegelinformatie binnen uw eigen Onyx-vr aanvraag.

Onyx tailormade service

Het ontwerpen van een zelfgekozen stijlruimte die wij voor uw omvormen tot een 360 graden Onyx-VR.

Voor wie?

Bovenstaande services zijn alleen te verkrijgen na aanschaf van een Onyx-vr pool en vragen een registratie als PRO account bij Momento36.com 

Door gebruik te maken van Momento360 kun u uw klanten een nieuwe beleving meegeven.

Voor iedereen die met vloeroppervlaktes in woonruimtes bezig zijn. Dit kunnen o.a tegelshowroomhouders, natuursteenhandelaren, tegelgroothandelaren, bouwmaterialen handelaren zijn. Ook gebruikers die in de tapijt, parket, kurk, vinyl en andere vloerbedekkingen branches werken.

Particuliere gebruikers die renoveren of bouwen en opzoek zijn naar de juiste beleving van hun toekomstige tegelvloeroppervlakte.

Onyx bevindt zich op dit moment in een betaversie. Een bètaversie is in ontwikkeling zijnde software app die nog niet genoeg is om volledig afgenomen te worden, maar wel al (deels) functioneel is. De bètaversie wordt vaak verspreid onder een selecte groep van gebruikers voor een gebruikerstest waarbij feedback gegeven kan worden. 

Onyx-VR pool (alleen voor bedrijven):

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om onyx-vr’s pools aan te kopen. Ga naar de de prijspagina op deze website.

Nadat de aanvraag is verzonden ontvangt u binnen 24 uur uw virtual reality aanvraag.

Dit heeft in de meeste gevallen te maken dat uw vloertegelafbeelding niet de juiste eigenschappen heeft. Bij het niet doorgaan van uw  Onyx-VR ontvangt een email met de nadere uitleg.

Iedere afbeelding dient minimaal aan één lengte 1000pixels (groter is beter) te zijn. 

Afbeelding dient egaal van kleurdiepte te zijn.

De afbeelding dient scherp te zijn. 

Iedere afbeelding wordt door  Onyx-VR gecontroleerd. Indien een afbeelding niet aan de eisen voldoet ontvangt u via uw ingevoerde email adres een antwoordt met nadere uitleg. Neem contact op voor meer informatie.

Wat is een grid?

Grid zijn een aantal productafbeeldingen die in een 2D model worden verwerkt. U ontvangt bij iedere aanvraag naast de Onyx-vr ook deze grid afbeelding. 

Hoeveel productafbeeldingen mag ik per aanvraag uploaden?

U dient minimaal één afbeelding te uploaden. Maximum kunt u zes productafbeeldingen uploads doen.

Welke formaten zijn beschikbaar?
Vierkant en langwerpige formaten zijn beschikbaar.

Welke modellen zijn beschikbaar?
Rechtverband

Steenverband

Wildverband

Diagonaal (per 1-11-2020 beschikbaar)

Visgraat(hout)model (in ontwikkeling)

 

Bepaal het aantal pixels

 

Voor een vloertegelafbeelding is de minimale pixel grote 700 pixels, groter is altijd beter. De beste resultaten worden gehaald met 1980 pixels (schermvullend) aan één zijde van de afbeelding. We raden aan om altijd een afbeelding te uploaden die schermvullend getoond kan worden.

Kies het juiste bestand

Upload afbeeldingen als JPEG (JPG), PNG bestand.

 

Hoe de afmeting in pixels achterhalen?

Hoe kom je erachter hoeveel pixels een foto breed en hoog is? Het kan op de PC door de eigenschappen van een bestand te bekijken (opafbeelding rechtermuisknop klike/eigenschappen). Klik met de rechter muisknop op de vloertegelafbeelding, kies eigenschappen, en klik op het tabje ‘samenvatting’.
Op een mac: selecteer de foto in de Finder en toets command(appeltje)+i. De afmetingen staan onder het kopje ‘meer info’.

Ja, u kunt een “Onyx-VR pool” aanvragen indien u een bedrijf heeft. Met deze ‘pool’ kunt u meerdere Onyx-VR virtual realities aanvragen. Neem contact op via de contact pagina voor meer informatie.

Ja, een aanvraag kan alleen indien u een bedrijf heeft. Ga naar de aanvraag pagina via deze link.

Ja, wij proberen regelmatig nieuwe stijlen en ruimtes toe te voegen in de configuratie.

Uw Onyx VR betaald u via Pools. Bekijk verder op deze website voor meer informatie.

 

Wat betekent Onyx-vr betaversie of betafase?
Een bètaversie is in ontwikkeling zijnde software die nog niet stabiel genoeg is om volledig afgenomen te worden, maar wel al  functioneel is. 
Wat is het verschil tussen (1)”Onyx pool”, (2)”token” en (3)”Onyx-VR”?
Een (1) Onyx-pool bestaat uit tokens, iedere token vertegenwoordigd één Onyx-VR. Een Onyx-VR is een 360 gradenbeeld (VR) van een ruimte met u een door u gekozen tegel of andere vloerbedekking.
Onyx-VR pool 100 bestaat uit honderd tokens oftewel honderd Onyx-VR’s die u kunt aanvragen via onze configuratiepagina. Onyx-VR pool 20  bestaat uit twintig tokens oftewel twintig Onyx-VR’s die u kunt aanvragen via onze configuratiepagina. Het verschil tussen de pools zijn de aantal tokens oftewel het aantal Onyx-VR’s Hoelang blijft mijn Onyx- pool beschikbaar?
Na registratie is uw Onyx-pool voor 12 maanden beschikbaar. Uw ontvangt van ons berichtgeving wanneer u bent geregistreerd, aansluitend met dit bericht start de 12 maanden van uw gekozen Onyx-pool. Hoelang blijft mijn aangevraagde Onyx-VR beschikbaar? Iedere Onyx-VR aanvraag blijft voor 12 maanden geldig.
Voorbeeld Uw registreerd een Onyx-pool op 1 januari 2020 deze Onyx-pool loopt af op 1 januari 2021 (12 mnd). U kunt gedurende uw pool periode Onyx-VR’s aanvragen via onze configuratiepagina. Iedere aangevraagde Onyx-VR blijft voor 12 maanden beschikbaar.
Wat gebeurt er na twaalf maanden met mijn Onyx-pool en mijn Onyx-VR? Wanneer uw Onyx-pool de einddatum nadert zal onze support uw een bericht sturen voor vernieuwing van uw pool. Wanneer uw Onyx-VR de einddatum nadert zal onze support uw een bericht sturen voor een evt verlenging. Wenst u geen verlenging van uw onyx-vr zal deze definitief verwijdert worden en niet langer beschikbaar zijn. 
Hoelang duurt het voordat ik mijn aangevraagde Onyx-VR ontvang?
Nadat u de aanvraag heeft geplaatst via de configuratiepagina ontvangt u binnen de 24uur uw Onyx- VR via email met hierin een link naar uw aangevraagde onyx-vr.
Indien uw aanvraag langer dan 24uur gaat duren dan ontvangt u een email met de uitleg en voorgestelde tijd.
Hoe benader ik mijn Onyx-VR?
Uw Onyx-VR aanvraag is benaderbaar via iedere internet browser en te bekijken op pc, tablet en smartphone en VR bril.
Hoelang blijven mijn aangevraagde VR’s  ter beschikking?
Uw Onyx-vr’s blijven voor 12 maanden tot uw beschikking. Hierna wordt de VR verwijderd. Wenst u de Onyx-vr langer dan één jaar te behouden neemt u dan contact met ons op via support@onyx-vr.com met vermelding van uw gegevens.
Kan ik als particulier een pool aanvragen?
Het korte antwoordt is neen. U dient als particulier uw aanvraag te doen via uw tegelwinkel.
Een terugbetaling aanvragen?
Nadat uw betaling is ontvangen en u heeft een onyx-vr aangevraagd is deze onherroepelijk en kunt u geen terugbetaling aanvragen.
Is een ander aantal tokens per pool mogelijk?
Neen, u kunt alleen 100 of 20 tokens als pool aanvragen. Indien u een ander aantal wenst dan dient u dit als licentiehouder te doen via het Brongle tegelplatform2020 of via het aanvraag formulier.
Ik heb een andere vraag hoe contacteer ik u?
Het beste is uw vraag zo duidelijk en uitgebreid mogelijk te omschrijven. Ga naar onze aanvraag pagina en omschrijf uw vraag.volledig

Nadat u op de configuratiepagina op ‘Verzenden’  heeft geklikt, ontvangt u een e-mail met daarin de voorgestelde afbeeldingen in raster(grid)vorm. U heeft hier de mogelijkheid om de Onyx-VR te betalen via een beveiligde betaalpagina. Na betaling ontvangt u een hyperlink naar een virtual reality ruimte met uw vloertegel(s).

Ja, u mag deze Onyx-VR voor zowel privé- als voor  commerciële doeleinden gebruiken. Bij het commercieel zakelijk gebruik dient u steeds onze naam te vermelden bij de gebruikte Onyx-VR.

De VR link blijft beschikbaar voor één jaar. Neem contact voor de mogelijkheden indien u deze voor langere tijd wenst te behouden.

U kunt alleen een Onyx-VR bewerken als u een bedrijf heeft. U dient hiervoor met ons contact op te nemen via het aanvraag formulier. Van zodra de aanvraag is goedgekeurd, maken wij het virtual reality beeld bewerkbaar voor uw bedrijf. 

Ga via deze link naar onze contact pagina.

Via email support@onyx-vr.com

Via telefoon +31 648 613 135

Via LinkedIn https://www.linkedin.com/in/ivisionar/

Via een “Glans” stijl kunt u vloertegels met een glanzende of zijdeglans oppervlakte plaatsen, bijvoorbeeld natuursteen tegels. Deze zijn in de meeste gevallen met een glans oppervlakte verkrijgbaar. 

Via een ”Mat” stijl geeft dit een doffe, niet glanzende schijn over uw tegeloppervlakte, bijvoorbeeld over betonlook tegels.

Neen, Onyx-VR configureert alle soorten vloerbekledingen via een virtual reality. bijvoorbeeld tegels, parket, laminaat,tapijt etc.

Bij virtual reality (VR) creëert men een virtuele werkelijkheid. Door de zintuigen te manipuleren ervaart men deze schijnwerkelijkheid als een nieuwe realiteit waarin het mogelijk is om zich voort te bewegen. Men ziet, hoort, voelt en beleeft deze nieuwe wereld om zich heen.

Bovendien kan men interactief veranderingen aanbrengen, bijvoorbeeld door een hendel te bewegen of op een knop te drukken. Voor deze manipulatie dient men naast een display ook te beschikken over speciale virtual reality-accessoires, zoals een bril, afstandsbediening en/of handschoenen.

VR is ook te bekijken op toestellen zoals  laptop, smartphone of tablet.

Nadat u ingelogd bent in uw Brongle tegelplatform gaat u naar uw tarief.

Als bij betreffende tegelproduct een virtual reality icoontje verschijnt dan kunt u deze tegel gebruiken in uw onyx configuratie.

Via Brongle:

  1. Klik op het icoontje en volg de stappen die op de onyx-VR pagina tevoorschijn komen.

Ja, u kunt de Onyx via onze configuratie pagina aanvragen.

Een Brongle tegelplatform is een maandelijkse investering, en niet alle bedrijven kunnen zoveel waarde uit een brongle tegelplatform halen dat het platform ook voor hen zinvol is.

Zo kunnen bedrijven die een miniem aantal tegelproducten verhandelen niet voldoende profijt trekken uit BRONGLE. De voordelen van een Brongle tegelplatform zitten hem in het stroomlijnen van processen, dus als er niet zoveel workflows zijn om te optimaliseren, zullen de kosten de baten overstijgen.